Головна Новини Світ НАТО Новий генсек НАТО назвав місце України
commentss НОВИНИ Всі новини

Новий генсек НАТО назвав місце України

Генсек НАТО підтримує членство України в Альянсі.

1 жовтня 2024, 13:02
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

1 жовтня Марк Рютте став новим генеральним секретарем НАТО. Під час промови він назвав Україною пріоритетом на посаді, а також розповів про її місце в НАТО. 

Новий генсек НАТО назвав місце України

Генсек НАТО Марк Рютте. Фото з відкритих джерел

В штаб-квартирі НАТО в Брюсселі пройшли урочисті заходи з нагоди закінчення каденції Єнса Столтенберга, як лідера Альянсу та призначення на цю посаду Марка Рютте. Під час промови Рютте заявив, про важливість у його роботі українського напрямку.

"Мій другий пріоритет — посилити нашу підтримку України і ще більше наблизити її до НАТО. Тому що не може бути тривалої безпеки в Європі без сильної незалежної України", — сказав Рютте та додав, що війна в Україні не обмежується лінією фронту, адже у 2014 році був збитий пасажирський літак MH17.

За його словами, місце України в НАТО, тому він буде намагатись виконати обіцянки, які були ухвалені на минулому саміті Альянсу в США.

"Тому ми маємо зробити свій внесок. Ми маємо виконати пакет, узгоджений на саміті у Вашингтоні — командування, фінансові обіцянки і незворотний шлях України до членства. Ми маємо забезпечити цю підтримку в майбутньому, тому що законне місце України — в НАТО", — заявив генсек альянсу.

Ще одним пріоритетним напрямком у своїй роботі Рютте назвав збереження сили Альянсу, зміцнення його оборони та співпрацю з іншими країнами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо про нового генерального секретаря НАТО Марка Рютте та чи підтримує він Україну у війні проти Росії. 

Також "Коментарі" писали про те, як у Кремлі відреагували на призначення Марка Рютте новим генсеком НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини