Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на нового генсека НАТО: чого від нього очікують
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на нового генсека НАТО: чого від нього очікують

У Росії відреагували на зміну генсека НАТО і заявили, що зміни політики Альянсу не очікують

сьогодні, 12:14
Поділіться публікацією:

У Кремлі відреагували на вступ на посаду генсека НАТО Марка Рютте. Зокрема, як заявив речник кремлівського диктатора Дмитро Пєсков, у Росії не очікують, що політика Альянсу якось зміниться з приходом нового генсека.

У Кремлі відреагували на нового генсека НАТО: чого від нього очікують

Дмитро Пєсков

"Ми очікуємо, що Північноатлантичний альянс продовжить працювати у тому ж руслі, як і працював. Рютте нам відомий, не одну годину вони [Нідерланди] провели за столом переговорів. Були сподівання на прагматичні відносини, але потім Нідерланди зайняли непримиренну позицію. Тому не думаємо, що в політиці альянсу щось суттєво зміниться", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав колишній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте 1 жовтня став новим генеральним секретарем НАТО, прийнявши естафету від Єнса Столтенберга, який керував Альянсом 10 років. Марк Рютте обіймав посаду прем'єр-міністра Нідерландів з 2010 по 2023 рік, став одним із найдовго працюючих прем'єрів в історії країни. Він відомий своїм помірним підходом до управління, прагненням компромісу і прагматичності у зовнішній політиці. Рютте у Нідерландах очолював ліберальну політичну силу "Народна партія за свободу та демократію" .

Як прем'єр Нідерландів, Рютте був активним прихильником підтримки України у війні проти російської агресії. Його уряд оголосив про надання значної військової та гуманітарної допомоги Києву, у тому числі винищувачі F-16, обладнання та фінансову підтримку. Рютте неодноразово наголошував на необхідності посилення санкцій проти Росії і тиску на Москву через війну проти України, яка розпочала Путіним .




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини