Головна Новини Світ НАТО Один з кандидатів на генсека НАТО оголосив, що не буде вести боротьбу
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з кандидатів на генсека НАТО оголосив, що не буде вести боротьбу

Європейський політик розкритикував інформацію про те, що він змагатиметься за крісло генсека НАТО.

5 червня 2023, 19:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що не збирається змагатись за крісло керівника військового альянсу НАТО. Іспанський політик прокоментував чутки, які поширились у ЗМІ щодо його кандидатури. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Europa Press.

Один з кандидатів на генсека НАТО оголосив, що не буде вести боротьбу

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Фото з відкритих джерел

Керівник іспанського уряду Педро Санчес оголосив, що інформація, яка раніше потрапила в мережу щодо його ймовірного призначення на заміну Єнса Столтенберга на посаді генсека НАТО є  неправдивою.

Санчес вказав, що інформація з’явилась у пресі, щоб нашкодити його репутації перед виборами. На думку прем’єр-міністр Іспанії, чутки про готовність очолити НАТО поширились через те, щоб завдати шкоди його репутації, адже таким чином вказують на нібито зосередженість Санчеса працювати не на внутрішній арені для іспанців.

"Це одна з містифікацій, які поширилися протягом останніх кількох тижнів. Тепер я можу сказати вам ні", — повідомив Педро Санчес щодо своєї кандидатури на пост генсека НАТО.

Наразі найбільш ймовірними кандидатурами на посаду нового генерального секретаря НАТО називають Каю Каллас, Інгріду Шимоніте, Марка Рютте, Урсулу фон дер Ляєн та Зузану Чапутову.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іспанське видання 20 Minutos вказало Педро Санчеса одним з можливих кандидатів на посаду нового генсека НАТО. Чинний керівник військового альянсу Єнс Столтенберг залишить цей пост у кінці вересня.

Також "Коментарі" писали, що Ріші Сунак лобіює британця на посаду наступного генсека НАТО. Британський прем'єр-міністр здійснить візит до Сполучених Штатів де спробує переконати Джо Байдена підтримати кандидатуру на заміну Єнсу Столтенбергу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини