Головна Новини Світ НАТО Орбан почав качати свої права уже НАТО: чого хоче для Угорщини
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан почав качати свої права уже НАТО: чого хоче для Угорщини

Голова уряду Угорщини Віктор Орбан заявив про те, що його країна хоче отримати особливі умови у складі НАТО, пише Bloomberg. Більше того, за його словами, нібито над цим уже працюють юристи країни

24 травня 2024, 13:01
Поділіться публікацією:

Як заявив прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, його країна йде до переосмислення свого членства в НАТО. За його словами, юристи та офіцери країни уже працюють над створенням спеціальної концепції, яка б дозволила країні зберегти своє членство в Альянсі, проте не приймати участі в тих рішеннях, які він буде приймати.

Орбан почав качати свої права уже НАТО: чого хоче для Угорщини

Віктор Орбан

Зокрема, Орбан хоче, щоб Угорщина, як член НАТО, отримала можливість не приймати участь в діях Альянсу за його межами.

При цьому відомо, що Будапешт приймає участь у двох місіях НАТО за межами його території, зокрема, в Іраку та Косово. Члени Альянсу також мають можливість відмовитися від будь-яких військових місій.

Як підкреслює Bloomberg, заяви угорського прем’єра прозвучали в той момент, коли НАТО працює над підготовкою пакету підтримки для України. Відомо, що його представлять  на саміті лідерів країн Альянсу у Вашингтоні в липні.

За інформацією ЗМІ,  ці заходи будуть включати більшу роль Альянсу на оперативному рівні в координації поставок озброєнь і навчання для Сил оборони України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що раніше голова МЗС Угорщини Петер Сійярто розкритикував позицію НАТО із приводу виділення додаткових коштів України. Зокрема, за інформацією міністра закордонних справ Угорщини, НАТО планує виділити для України 100 млрд доларів. Саме тому, на його думку, перспектива встановлення миру в Європі стає все більш "віддаленою". Окрім того, він додав, що офіційний Будапешт не хоче приймати у цьому участі і давати гроші, які би підтримали Україну. При цьому він додав, що програма НАТО щодо підтримки України розрахована на багато років, що може означати, що війна в Україні скоро не завершиться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини