Головна Новини Світ НАТО Орбан сказав, як можна перемогти Росію і чи піде на це Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Орбан сказав, як можна перемогти Росію і чи піде на це Захід

Голова уряду Угорщини Віктор Орбан вважає, що РФ можна перемогти, але ціна цієї перемоги буде надзвичайно високою

21 червня 2024, 18:52
Поділіться публікацією:

НАТО планує провести військову місію в Україні, але Угорщина не братиме в ній участі, заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в ефірі радіо Kossuth. При цьому, за його словами, президент Росії Володимир Путін напав на Україну, порушуючи всі принципи міжнародного права, і Захід бачить у цьому можливість послабити Росію.

Орбан сказав, як можна перемогти Росію і чи піде на це Захід

Віктор Орбан

Угорський прем'єр переконаний, що перемогти Росію можна лише ціною сотень тисяч життів. Проте він підкреслив, що питання полягає в тому, чи стане Україна членом НАТО.

"Захід хоче перемогти, але я думаю, що це безнадійно. Навіть якщо це вдасться, ціна буде настільки висока, що воно того не варте. Сотні тисяч українців і росіян загинули, майже мільйон дітей залишилися без батьків або не можуть працювати. Ціле покоління опиниться в безвихідній ситуації", – заявив Орбан.

За словами угорського політика, Будапешт має угоду з генеральним секретарем НАТО про те, що Угорщина не братиме участі в місії Альянсу в Україні. При цьому Орбан підкреслив, що НАТО планує військову місію в Україні, але Угорщина не братиме в ній участі. Окрім того, голова уряду Угорщини підкреслив, що його країна досягла такої ж угоди не тільки з чинним генеральним секретарем, але й з наступним. Саме тому Орбан переконаний, що ніхто з НАТО не буде чинити тиск на Угорщину.

Угорські журналісти зазначають, що НАТО не готується до військової місії в Україні в прямому сенсі, але альянс планує поглиблювати співпрацю між країнами-членами у координації підтримки та навчання для України. Участь у такій співпраці є добровільною і не накладає на Угорщину жодних зобов'язань, тому їй не потрібні особливі гарантії для відмови від участі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку Трампа Україні не треба було обіцяти членство в НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини