Головна Новини Світ НАТО Перша країна відреагувала на частковий вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Перша країна відреагувала на частковий вступ України до НАТО

Нідерланди позитивно оцінили вступ України до НАТО без окупованих територій.

14 листопада 2023, 14:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен позитивно відгукнулась на ідею колишнього генсека НАТО Андерса Фог Расмуссена прийняти Україну до оборонного альянсу частинами, тобто без тимчасово окупованих територій.

Перша країна відреагувала на частковий вступ України до НАТО

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. Фото з відкритих джерел

Кайса Оллонгрен прибула до Брюсселю на зустріч міністрів оборони ЄС. Перед засіданням керівників європейських оборонних відомств Оллонгрен прокоментувала ідею часткового вступу України до НАТО.

"Я дуже вітаю такі креативні ідеї. Це новий спосіб мислення", — сказала Кайса Оллонгрен

Нагадаємо, що генеральний секретар НАТО у 2009-2014 роках Андерс Фог Расмуссен запропонував ідею часткового вступу України до НАТО. За його словами НАТО може на початковому етапі прийняти Україну без окупованих територій. Расмуссен пояснює, що в такому випадку українські території будуть захищені від ракетних ударів Росії. Така ситуація дозволить ЗСУ зосередитись на боротьбі на фронті та поверненні окупованих територій.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський політик Дмитрій Медведєв відреагував на план Андерса Фог Расмуссена. За словами Медведєва, це "непогана" ідея за колишній президент РФ помітив можливість, що такі міста як Одеса та Миколаїв також не будуть частиною України.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який розповівчи готовий Путін вже до мирних переговорів. За словами Столтенберга Захід має більше допомагати Україні зброєю, поки президент Росії не усвідомить неможливість виграти війну та буде змушений вдатись до мирних переговорів на умовах України. Очільник МЗС Литви зробив подібну заяву та вказав, що у перемозі Путіна будуть винні криза в США та проблеми з постачанням зброї до України серед країн ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини