Головна Новини Світ НАТО Перший успіх є – країни НАТО погодилися скасувати ПДЧ для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший успіх є – країни НАТО погодилися скасувати ПДЧ для України

Президент Литви Науседа підтвердив: країни НАТО погодилися скасувати ПДЧ для України

10 липня 2023, 15:04 comments3282
Поділіться публікацією:

Президент Литви Гітанас Науседа підтвердив, що союзники Альянсу дали свою згоду і вирішили скасувати для України вимогу виконувати План дій щодо членства на її шляху до НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Науседа заявив на прес-конференції напередодні саміту Альянсу у Вільнюсі.

Перший успіх є – країни НАТО погодилися скасувати ПДЧ для України

Президент Литви Гітанас Науседа. Фото: з відкритих джерел

"Я можу сказати, що План дій щодо членства буде вилучено, це дуже позитивний крок уперед. Це спростить шлях України до НАТО", – заявив лідер Литви.

Науседа наголосив, що також потрібен дуже чіткий сигнал щодо можливості членства України в НАТО, коли це дозволять умови.

"У зв'язку з цим ми повинні вийти за межі мови Бухарестського саміту, яка говорить лише про "відчинені двері". Україна сьогодні потребує дуже конкретних сигналів за фактом, що коли дозволять умови, вона не лише на папері, а в реальності стане членом НАТО" , — Додав Науседа.

Зі свого боку, генсек НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що консультації щодо фінального рішення саміту ще тривають.                                                 

"Консультації тривають і будуть інші зустрічі сьогодні. Але я впевнений, що всі союзники узгодять дуже чітке повідомлення щодо України. Ще не ухвалено фінальне рішення", – сказав Столтенберг.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба раніше у понеділок заявив, що після дискусії країни-члени НАТО погодилися зі скасуванням Плану дій щодо членства для України на шляху до вступу до Альянсу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – перед яким викликом опинилися країни НАТО – до чого потрібно бути готовою Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини