Головна Новини Світ НАТО Погрози Трампа подіяли: яке рішення ухвалила більшість країн НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Погрози Трампа подіяли: яке рішення ухвалила більшість країн НАТО

Країни НАТО збільшують витрати на оборону через побоювання Трампа

14 лютого 2024, 13:12 comments2837
Поділіться публікацією:

Цього року рекордні 18 із 31 членів НАТО виконають мету альянсу з витрат на оборону – 2% ВВП. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Bloomberg.

Погрози Трампа подіяли: яке рішення ухвалила більшість країн НАТО

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

При цьому Столтенберг зазначив, що деяким союзникам ще доведеться пройти довгий шлях, щоб досягти реального прогресу.

Ця заява була зроблена в той момент, коли Джо Байден розкритикував Дональда Трампа за заяву, що той дозволить Росії атакувати членів НАТО, які не витратили кошти. Президент США назвав ці висловлювання "небезпечними" та "антиамериканськими".

Столтенберг раніше попередив у відповідь на коментарі Трампа, що "будь-яке припущення про те, що союзники не будуть захищати один одного, підриває всю нашу безпеку".

Члени Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" під керівництвом США, яка координує постачання зброї приблизно 50 країнам, зустрінуться у Брюсселі 14 лютого, а наступного дня зберуться міністри оборони країн НАТО.

За словами високопоставленого дипломата НАТО, перспектива повернення Трампа до Білого дому спровокувала активні розмови серед союзників про те, що Європа може зробити, щоб гарантувати, що США будуть інвестувати у трансатлантичну безпеку.

Крім збільшення видатків на оборону та допомоги Україні, союзникам також необхідно приділяти більше часу роботі над питаннями, які президент США визнає важливими, включаючи Китай, сказав анонімний дипломат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп заявив, що заохочує вторгнення Росії до деяких країн НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини