Головна Новини Світ НАТО Президент Чехії допустив, що частину України можуть взяти в НАТО і назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії допустив, що частину України можуть взяти в НАТО і назвав умову

За прикладом Німеччини частину України можуть прийняти в НАТО, проте для цього має бути встановлено певний «адміністративний кордон»

19 серпня 2024, 20:59
Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел висловив думку, що вступ України до НАТО не повинен бути прив'язаний до відновлення контролю над усіма її територіями.

Президент Чехії допустив, що частину України можуть взяти в НАТО і назвав умову

Петр Павел

Зокрема, в інтерв'ю для чеських видань Novinky та Pravo Павел зазначив, що повне відновлення контролю України над її територією не є необхідною умовою для вступу до Альянсу.

"Якщо буде демаркація, навіть якогось адміністративного кордону, то ми можемо прийняти цей адміністративний кордон як тимчасовий і прийняти Україну в НАТО на тій території, яку вона буде контролювати на той момент", – пояснив він.

Павел також нагадав про історичний приклад Німеччини, яка була прийнята до НАТО в 1955 році, незважаючи на те, що частина її території залишалася під радянською окупацією до 1990 року.

Президент Чехії підкреслив, що існують як технічні, так і юридичні рішення, які дозволять Україні приєднатися до НАТО без втягування Альянсу в конфлікт із Росією. Це може стати можливим лише після початку переговорів між Києвом та Москвою.

Павел також наголосив, що демократичні країни повинні розглядати окуповані Росією українські території як тимчасово окуповані.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Сполучені Штати, Німеччина та Угорщина виступають категорично проти членства України в НАТО. Експерти відзначають, що цілком очевидно, що Сполучені Штати Америки — це противник №1 прийняття України до НАТО. Якби США були готові прийняти Україну до Альянсу, інші країни могли б змінити свою думку, оскільки для них Штати є "ядерною парасолькою" та найбільшою частиною оборонних спроможностей. Крім того, Вашингтон має важелі впливу на будь-кого, включаючи Угорщину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини