Головна Новини Світ НАТО Президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни

Анджей Дуда зазначив, що Україні не слід розраховувати на вступ до НАТО у період війни проти Росії.

17 січня 2024, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вступ України до НАТО під час війни є неможливим, однак польський лідер наполіг на необхідності почати процедури, які передуватимуть цьому якомога швидше. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда". 

Президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський та Анджей Дуда провели спільну зустріч у Давосі, де обговорили питання майбутньої співпраці, зокрема і вступу України до НАТО. За підсумками зустрічі Дуда наполіг, що Україна "має прагнути до повноправного членства в НАТО" та вказав, що сам альянс також має підтримати український народ у русі до спільного воєнного союзу. 

"Під час війни це неможливо, але я вважаю, що Україна має отримати запрошення у НАТО, що запустить процес обговорення цього питання у національних парламентах країн-членів Альянсу. Цей процес міг би тривати, і це дуже важливо для морального духу захисників України", – сказав Анджей Дуда.

За словами Анджея Дуди, приєднання України до НАТО посилить міць організації та безпеку Польщі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Німеччині розповіли, скільки часу має НАТО на підготовку до війни проти Росії.

Також "Коментарі" писали про виступ президента України Володимира Зеленського на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Під час промови Зеленський заявив, що Путін не буде "спокійно відпочивати ні в цьому світі, ні в іншому" і на нього чекатиме справедливість вироків, а не помста. Крім того, президент України пояснив, що уособлює російський президент для світу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини