Головна Новини Світ НАТО Причина не у корупції: стало відомо, чому Україну не запрошують в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Причина не у корупції: стало відомо, чому Україну не запрошують в НАТО

Так, в Україні є корупція, але Україні відмовляють в членстві в НАТО не тому

3 липня 2024, 16:41 comments1707
Поділіться публікацією:

На саміті НАТО у Вашингтоні Україну не запросять до членства в Альянсі, вважає громадській активіст Валерій Пекар. За його словами, це не відбудеться, оскільки для такого кроку немає політичної волі та, відповідно, згоди.

Причина не у корупції: стало відомо, чому Україну не запрошують в НАТО

Україна НАТО

"Уряди й парламенти нестабільні, політики нерішучі, ніхто не має бачення й стратегії, як завершити війну, і головне — що робити з Росією", — відзначив експерт.

При цьому він переконаний, що Україну все одно зроблять крайньою і скажуть, що саме вона винна в тому, що її не беруть в НАТО.

"Ніхто ж не скаже "ми самі винні". В якій формі це скажуть? Робіть реформи, боріться з корупцією, і настане день", — говорить експерт.

Втім, він вважає, що причина відмови у членстві в НАТО зовсім не у корупції, хоча вона дійсно є і з нею треба боротися. За його словами, причина знову ж таки в тому, що серед країн Альянсу просто немає політичної волі йти на такий крок.

"Що робити, щоб нас запросили в НАТО? Те саме, що ми й робили: впроваджувати реформи, боротися з корупцією. А також зміцнювати демократію та покращувати систему управління. Впроваджувати стандарти НАТО. А ще — сформувати образ перемоги й створити на його основі коаліцію переможців, які спільно розумітимуть, як завершити війну і як встановити сталий мир", — заявив Пекар.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що західні ЗМІ уже повідомили, що Україну на саміті у Вашингтоні не покличуть в НАТО через, буцімто, проблему із корупцією. Втім, експерти вважають, що таким чином президенту Володимиру Зеленському просто послали сигнал, щоб він не критикував рішення саміту своїми гострими твітами, як було минулого року, щоб не зашкодити президенту Джо Байдену перед виборами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини