Головна Новини Світ НАТО Рада Україна-НАТО терміново збереться на надзвичайне засідання: про що говоритимуть
commentss НОВИНИ Всі новини

Рада Україна-НАТО терміново збереться на надзвичайне засідання: про що говоритимуть

Україна надіслала відповідний запит Альянсу через останні масовані ракетні обстріли

3 січня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:

Надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО буде проведено через масовані російські удари по українських містах. Під час зустрічі обговорять посилення спроможностей протиповітряної оборони ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Twitter (X) міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Рада Україна-НАТО терміново збереться на надзвичайне засідання: про що говоритимуть

Дмитро Кулеба (фото з відкритих джерел)

 Очільник дипломатичного відомства України повідомив, що НАТО підтримало запит України на надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО "у відповідь на масовані ракетні та дронові удари Росії".

"Однією з ключових тем стане посилення протиповітряної оборони України", — розповів Кулеба.

Також він додав, що це є "важливим сигналом" євроатлантичної єдності на тлі ескалації російського терору.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський розповів, що чекає на ЄС і НАТО, у разі перемоги Путіна в Україні. Володимир Путін вважає, що якщо Україна програє, він наблизить війну до Заходу і в цій війні точно переможе.  Про це в інтерв'ю The Economist розповів президент України Володимир Зеленський.

 Лідер українців, коментуючи пропозиції про переговори з РФ, заявив, що він не бачить "будь-яких фундаментальних кроків уперед до миру з боку Росії. Натомість він і українці зазнають шквалу повітряних атак на українські міста на сході, півдні, півночі та заході, сказав Зеленський в інтерв'ю.

Також "Коментарі" повідомляли про те, що у Німеччині розповіли, скільки часу має НАТО на підготовку до війни проти Росії. Член німецького парламенту від Християнсько-демократичного союзу та колишній полковник Бундесверу Родеріх Кізеветтер вважає, що країни НАТО мають близько 5-8 років на підготовку до війни проти Росії. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини