Головна Новини Світ НАТО Річниця окупації Росією частини Грузії: яку заяву зробили в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Річниця окупації Росією частини Грузії: яку заяву зробили в НАТО

Росію знову закликали вивести війська з регіонів Грузії, які там розміщені без згоди Тбілісі

7 серпня 2024, 16:00
Поділіться публікацією:

У НАТО заявили про підтримку територіальної цілісності Грузії у 16-ту річницю окупації Росією Абхазії та Цхінвальського регіону. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві спікера НАТО Фару Дахлалу у Twitter (X).

Річниця окупації Росією частини Грузії: яку заяву зробили в НАТО

НАТО. Фото з відкритих джерел

Спікер заявила, що НАТО закликає Росію вивести війська з регіонів Грузії, які там розміщені без згоди Тбілісі.

"Південна Осетія та Абхазія є частиною Грузії, незважаючи на 16 років російської окупації. НАТО повністю підтримує суверенітет та територіальну цілісність Грузії", — зазначила Дахлала.

У Міністерстві закордонних справ України також зробили заяву у 16-ті роковини російської агресії проти Грузії. У відомстві наголосили, що Росія фактично перетворила Абхазію та Цхінвальський регіон на сіру зону.

"Російський імперіалізм на Південному Кавказі, в Центральній Азії і в Європі залишається незмінним протягом століть і полягає в глибині вкоріненого шовінізму і зневаги іншими народами, міжнародному праві, міжнародно визнаних кордонах, прагненні відновити імперське домінування", — заявили в МЗС.

Росія ввела війська на території Грузії у серпні 2008 року. В результаті Грузію позбавили контролю над Абхазією та Південною Осетією. Москва визнала "незалежність" регіонів, однак у світі регіони вважаються окупованими та частиною територій Грузії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у НАТО розуміють, що у разі нападу зі сходу союзники зіштовхнуться з проблемами перекидання важкої техніки та військ через "адміністративну тяганину". Таку заяву зробив французький генерал Бертран Тужу, пише "Politico".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини