Головна Новини Світ НАТО Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО заявили про небезпеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО заявили про небезпеку

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі

4 травня 2023, 19:33
Поділіться публікацією:

В рамках війни проти України Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі. Відтак, існує значна загроза. Це буде спроба впливу на країни Заходу. Про це повідомляє  CNN, цитуючи заяву помічника генерального секретаря НАТО з розвідки та безпеки Девіда Кеттлера.

Росія може націлитись на підводні інтернет-кабелі: у НАТО заявили про небезпеку

У НАТО заговорили про нову загрозу з Росії (фото з відкритих джерел)

"Існують підвищені побоювання, що Росія може націлитись на підводні кабелі та інші критично важливі об'єкти інфраструктури у спробі порушити життя Заходу та отримати важелі тиску на ті країни, які підтримують Україну", — заявив він.

Кеттлер розповів, що понад 95% міжнародного інтернет-трафіку передається приблизно 400 підводними кабелями. По них "щодня проходять фінансові операції у сумі близько 10 трильйонів доларів США".

 За його словами, Росія зараз активно створює карти такої інфраструктури, так само як Китай. Відтак, у НАТО продовжують уважно стежити за подібними загрозами.

Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що ЗМІ назвали дві країни, які поки що не хочуть конкретних рішень щодо прийняття України в НАТО. Лідери Північноатлантичного альянсу США та Німеччина неофіційно дали зрозуміти, що вони поки що не хочуть брати на себе жодних зобов'язань щодо прийняття України до НАТО, які істотно виходять за рамки декларації від 2008 року, в якій не було конкретних рішень щодо приєднання.

ЗМІ зазначає, що президент Володимир Зеленський закликав НАТО на липневому саміті розчистити Україні шлях до Альянсу. Цей заклик отримав підтримку країн Центральної та Східної Європи, зокрема від Литви, яка приймає саміт НАТО. Але, як стверджують джерела видання в Альянсі, реальний поступ у переговорах щодо перспектив вступу України до НАТО можливий лише у випадку, якщо українські сили досягнуть успіхів у війні проти Росії.
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини