Головна Новини Світ НАТО ЗМІ назвали дві країни, які поки що не хочуть конкретних рішень щодо прийняття України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ назвали дві країни, які поки що не хочуть конкретних рішень щодо прийняття України в НАТО

Члени альянсу не готові до рішень, які суттєво виходили б за рамки декларації від 2008 року

2 травня 2023, 13:57
Поділіться публікацією:

Лідери Північноатлантичного альянсу США та Німеччина неофіційно дали зрозуміти, що вони поки що не хочуть брати на себе жодних зобов'язань щодо прийняття України до НАТО, які істотно виходять за рамки декларації від 2008 року, в якій не було конкретних рішень щодо приєднання. Як передає портал "Коментарі", про це пише Німецька агенція друку (DPA).

ЗМІ назвали дві країни, які поки що не хочуть конкретних рішень щодо прийняття України в НАТО

Україна-НАТО. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, що президент Володимир Зеленський закликав НАТО на липневому саміті розчистити Україні шлях до Альянсу. Цей заклик отримав підтримку країн Центральної та Східної Європи, зокрема від Литви, яка приймає саміт НАТО. Але, як стверджують джерела видання в Альянсі, реальний поступ у переговорах щодо перспектив вступу України до НАТО можливий лише у випадку, якщо українські сили досягнуть успіхів у війні проти Росії.

Наразі, за словами дипломатів, вкрай малоймовірно, що Україні вдасться переконати таких партнерів із НАТО, як США, змінити курс. Противники конкретної перспективи приєднання пояснюють свою позицію тим, що ця мета нині нереалістична і може відволікти від значно важливішої підтримки України. Також звучать думки, що є ризик того, що нові зобов'язання НАТО можуть дати Росії аргументи ще для більш агресивної війни.

В американському уряді журналістам побічно підтвердили, що вважають подальші постачання зброї та іншої допомоги Україні важливішими у поточній ситуації, ніж плани щодо вступу до НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у РФ зростає кількість нещасних випадків: про що це говорить – хто за цим стоїть.

Також видання "Коментарі" повідомляло – міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що завершується підготовка до контраплету ЗСУ, який давно анонсується. Він також запевняє, що ми обов’язково отримаємо сучасні винищувачі. Хоч і визнав, що партнери зволікають, як і практично з кожним новим чином озброєнь, що поставляються нам. Про що говорять дані заяви Резнікова і загалом галас навколо підготовки контрнаступу? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини