Головна Новини Світ НАТО Сценарій із захистом неба над західною Україною не спрацює: в чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Сценарій із захистом неба над західною Україною не спрацює: в чому причина

НАТО дуже боїться стати стороною конфлікту у війні РФ і України, сказав в коментарі Фокусу військовий експерт Владислав Селезньов

10 липня 2024, 20:10
Поділіться публікацією:

На саміті НАТО у Вашингтоні однією з тем для обговорення може стати можливість збиття Польщею російських ракет над Україною, якщо вони летітимуть у напрямку країни. Втім, полковник запасу, колишній спікер Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов ставиться до цієї ідеї скептично.

Сценарій із захистом неба над західною Україною не спрацює: в чому причина

ППО

На його думку, цей сценарій, не спрацює.

"Альянс тримається якомога далі від участі в російсько-українській війні. Усі прагнуть уникнути звинувачень Москви в тому, що вони є стороною конфлікту. Ми неодноразово бачили, як російські ракети вибухали в Польщі і хіба була відповідь?" – відзначив Селезньов.

Як приклад він навів Яворівський полігон, розташований неподалік Львова, який росіяни неодноразово атакували ракетами. Ба більше, каже експерт, снаряди РФ заходили в повітряний простір Польщі – Варшава піднімала літаки F-16, а радари ЗРК моніторили рух ракет. Однак тоді ракети не збивали, додав Селезньов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Україна та Польща підписали безпекову угоду, в якій є багато цікавих пунктів, серед яких і пункт, який передбачає, що польське ППО може перехоплювати ракети і дрони у повітряному просторі України, випущених у напрямку Польщі. Хоча у договорі є примітка, що детальний алгоритм буде розроблений після консультації поляків із країнами НАТО.

Втім, як вважає політолог Віктор Тара, мова йде лише про реверанс у сторону НАТО. На його думку, рішення про те, що поляки будуть допомагати нищити російські ракети, уже прийнято. Експерт відзначив, якщо Польща допоможе захиститися Україні, то згодом таке рішення може ухвалити і Румунія.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини