Головна Новини Світ НАТО Що чекає на НАТО: ЗМІ дізналися, чому погляди Байдена не менш небезпечні, ніж Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Що чекає на НАТО: ЗМІ дізналися, чому погляди Байдена не менш небезпечні, ніж Трампа

Білий дім ігнорує нових членів НАТО зі Східної Європи, чим підживлює антинатівську риторику Трампа

11 квітня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Колишній глава Білого дому та ймовірний кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп висловлює антинатівські погляди, аргументуючи це тим, що європейці витрачають замало на оборону. У той же час, прихильники президента США Джо Байдена зазначають, що процвітання Америки пов'язане з європейською безпекою. Але центр тяжіння НАТО змістився на схід, і демократи не встигають за цим. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Wall street Journal.

Що чекає на НАТО: ЗМІ дізналися, чому погляди Байдена не менш небезпечні, ніж Трампа

Байден та Трамп. Фото: із відкритих джерел

ЗМІ наголошує на тому, яка боротьба розгорнулася за посаду генерального секретаря НАТО. Так, позиція прем'єр-міністра Естонії Каї Каллас кинула виклик західноєвропейській загальноприйнятій думці, і її кандидатуру відкинули як надто агресивну щодо Росії. Таким чином, змагатися між собою залишилися прем'єр-міністром Нідерландів Марк Рютте та президент Румунії Клаус Йоханніс, і Байден поки що підтримує першого.

Водночас, зазначає видання, це суперечить Стратегії національної оборони Адміністрації Байдена, яка полягає у посиленні можливостей союзників. А у відсотках від валового внутрішнього продукту більшість східноєвропейських держав витрачають більше, ніж їхні західні колеги.

"Фаворитизм Вашингтона допомагає західним європейцям домінувати в НАТО через десятиліття після того, як колишні комуністичні країни почали приєднуватися до альянсу. Пройшло чверть століття з того часу, як НАТО почало розширюватися на схід, але жоден генеральний секретар і лише один заступник були громадянами будь-кого. то з нових членів. Жоден із восьми нинішніх помічників генерального секретаря НАТО не зі Східної Європи", — пише видання.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чого бояться США: чому проти вступу України до НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини