Головна Новини Світ НАТО Що не так з НАТО: експерт назвав ключову проблему Альянсу
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з НАТО: експерт назвав ключову проблему Альянсу

Після розпаду Радянського союзу Альянс втратив безпекові орієнтири

13 квітня 2024, 18:38
Поділіться публікацією:

Ключова проблема НАТО – форма комунікації всередині блоку, яка за жодних обставин не дозволяє ухвалювати оперативні рішення, вважає політолог Ігор Чаленко.

Що не так з НАТО: експерт назвав ключову проблему Альянсу

НАТО втрачає оперативність. Фото з відкритих джерел

"У 1950-60-х роках, коли в Альянсі було 12 членів, які перебували на "одній хвилі", в НАТО була можливість швидко ухвалювати консенсусні рішення. Зараз, коли в блоці понад 30 країн, зокрема Угорщина, ситуація кардинально змінилася. Складається враження, що Альянс занадто розширився", — наголосив Ігор Чаленко.   

Водночас, попри вагомі недоліки, зазначив політолог, у НАТО до цього часу є важлива цінність. А саме – можливість комунікації всередині західного світу та стандартизації всіх процесів в Альянсі.

"Це дає можливість створювати малі союзи на базі стандартів НАТО. Альянс можна й надалі розширювати, але паралельно повинні створюватися малі військово-політичні союзи", — додав експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський розповів, що на початку вторгнення РФ в українських спецслужбах та інших державних органах було буде багато зрадників, які працювали на ворога, однак зараз їх набагато менше. За словами українського президента, війна у значній мірі допомогла виявити посадовців, які працювали на Росію.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що через неспроможність підтримати Україну на тлі наступу РФ США стрімко втрачають довіру стратегічних партнерів у Європі та Азії. Відповідні висновки робить військово-аналітичний портал Defense Express, аналізуючи нещодавні заяви світових лідерів. Видання пише, що "ненаданням допомоги Україні США знищують своє положення гаранта безпеки", що з кожним днем "стає не просто очевидним, а максимально публічним на рівні найвищих державних інстанцій". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини