Головна Новини Світ НАТО Сербія хоче відновити навчання з НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Сербія хоче відновити навчання з НАТО

Влада Сербії може відновити спільні навчання з НАТО

21 листопада 2023, 23:03
Поділіться публікацією:

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що його країна не проти відновити спільні військові навчання з Північноатлантичним альянсом. Як передає портал "Коментарі", про це Вучич заявив під час зустрічі із секретарем Альянсу Єнсом Столтенбергом, пише у Telegram видання The Moscow Times.

Сербія хоче відновити навчання з НАТО

Сербія не проти відновити спільні навчання з НАТО. Фото з відкритих джерел

Александар Вучич наголосив, що як головнокомандувач Сербії планує направити до уряду своєї країни запит з рекомендацією розглянути питання щодо відновлення спільних навчань із НАТО.

У свою чергу секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що військові навчання НАТО і Сербії ніяким чином не є загрозою для нейтралітету останньої.

"Той факт, що у нас будуть спільні навчання, не означає, що це буде підривати нейтралітет Сербії", — сказав Єнс Столтенберг.

При цьому ні Столтенберг, ні Вучич не назвали дату, коли такі навчання можуть відбутися.

Крім того, Вучич заявив, що співпраця НАТО і KFOR (міжнародні сили під проводом НАТО, які відповідають за забезпечення стабільності в Косово) важлива для гарантування безпеки сербів у Косово і Метохії.

Раніше портал "Коментарі" писав, що парламент Угорщини поки що не готовий ратифікувати заявку Швеції на вступ в НАТО. Це питання відсутнє на порядку денному майбутньої парламентської сесії, незважаючи на очікування та попередні запевнення Будапешта, що питання точно буде вирішено. 

Також видання "Коментарі" повідомляло, що колишні топ-особи НАТО зробили неоднозначні заяви щодо територіальної цілісності України. Генсек НАТО 2009-2014 років Андерс Расмуссен закликав Альянс прийняти нашу країну до блоку, незважаючи на окуповані території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини