Головна Новини Світ НАТО Вступ Швеції в НАТО знову відкладається: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Вступ Швеції в НАТО знову відкладається: що сталося

Парламент Угорщини знову відклав заявку Швеції на вступ до НАТО

16 листопада 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Парламент Угорщини поки що не готовий ратифікувати заявку Швеції на вступ в НАТО. Це питання відсутнє на порядку денному майбутньої парламентської сесії, незважаючи на очікування та попередні запевнення Будапешта, що питання точно буде вирішено. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Euractiv".

Вступ Швеції в НАТО знову відкладається: що сталося

Швеція. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, минуло півтора роки з того часу, як Швеція вирішила подати заявку на членство в НАТО. Незважаючи на обіцянку Будапешта, що він не буде останнім, хто ратифікує заявку Швеції, це здається неминучим, оскільки Туреччина, яка раніше виставляла найбільше претензій Швеції, наблизилася до схвалення.

Парламентський комітет із закордонних справ Туреччини має підтримати це питання 16 листопада. Після цього кроку турецький парламент оперативно проголосують за ратифікацію.

Повідомляється, що Туреччина повністю схвалила заявку на вступ Швеції до НАТО має особисто оголосити президент Реджеп Тайіп Ердоган, у якого на 17 листопада заплановані переговори з канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Швецію знову не пускають до НАТО: хто проти Альянсу.

Також видання "Коментарі" повідомляло – колишні топ-особи НАТО зробили неоднозначні заяви щодо територіальної цілісності України. Генсек НАТО 2009-2014 років Андерс Расмуссен закликав Альянс прийняти нашу країну до блоку, незважаючи на окуповані території. Корейський сценарій завершення війни з РФ (фактично розділ України) пропонує екс-командувач НАТО військами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. У РФ вже аплодують таким пропозиціям, бачачи у них стимул для продовження агресії. В Офісі президента України саме про це і попереджають – мовляв, подібні розмови явно провокує РФ на подальшу ескалацію. І все ж такі розмови ведуться. І зараз – досить голосно, як і розмови про необхідність якнайшвидших переговорів. Чому теми актуалізувалися? Як на це слід реагувати? До чого це може спричинити? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини