Головна Новини Світ НАТО Сховатися від глобальної війни не вийде: чому зростають ризики зіткнення НАТО і РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сховатися від глобальної війни не вийде: чому зростають ризики зіткнення НАТО і РФ

У світі зростає відчуття наближення глобальної війни

29 лютого 2024, 20:16
Поділіться публікацією:

Перспектива воєнного зіткнення НАТО і Росії — усвідомлений і обміркований сценарій, який артикулюється в медійній оболонці як реальна ситуація в майбутньому, що варто прийняти і визнати, пише у соцмережі політтехнолог Олег Постернак.

Сховатися від глобальної війни не вийде: чому зростають ризики зіткнення НАТО і РФ

Непорозуміння між НАТО і РФ наростають. Фото з відкритих джерел

"Світ, хоче того чи не хоче, вже живе відчуттям світового конфлікту та починає із цікавістю підлітка заглядати у безодню, що притягує своєю грандіозною непередбаченістю та манить епохальним масштабом. Найгірше те, що прихований потяг до нової світової війни стає прийнятним і бажаним. У якийсь момент він може перетворитись у єдиний можливий варіант для розв'язання суперечностей, якого хочуть всі провідні гравці", — зазначив політтехнолог.

За словами Олега Постернака, відчуття запрограмованості масштабної глобальної війни як раціональне, так й ірраційональне.

"Геополітична логіка подій останніх місяців чи може навіть років — показник еволюції світу від клаптикової конфліктності в ескалаційному ланцюговому тренді до фанатичної глибинної міжцивілізаційної війни. Тому сховатися від глобальної війни в Європі чи Азії не вийде, як думають деякі обивателі та розумники. Україна може виявитися територією максимально стабільної адаптації до бойових дій високої інтенсивності через історичний запас національної енергії та ментальну резистентність", — резюмував експерт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська армія отримала від Північної Кореї понад 2,5 млн боєприпасів, встановив Центр стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS) у Вашингтоні. Аналітики центру підрахували, що з серпня 2023 року було здійснено щонайменше 25 запливів у порт Наджін, де відбувалося навантаження північнокорейських боєприпасів, які відправлялися в РФ.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що після президентських виборів у Росії агресор може сконцентруватися на захоплених українських територіях, а може розпочати масштабну мобілізацію, аби активізувати бойові дії на нових напрямках. За словами військового аналітика Миколи Бєлєскова, масштаби мобілізації у РФ після президентських виборів, які пройдуть у березні, залежатимуть від того, які завдання поставить російське військово-політичне керівництво.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини