Головна Новини Світ НАТО Скільки мільярдів Україна може отримувати щороку на озброєння: в НАТО озвучили цифри
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки мільярдів Україна може отримувати щороку на озброєння: в НАТО озвучили цифри

За інформацією Reuters, генсек НАТО запропонує давати 40 млрд євро на зброю Україні щороку

31 травня 2024, 08:08 comments2720
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг запропонує державам-членам виділяти щонайменше 40 мільярдів євро щороку на фінансування військової допомоги Україні в рамках своєї ініціативи щодо створення "спецфонду" при Альянсі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters", посилаючись на джерело в НАТО.

Скільки мільярдів Україна може отримувати щороку на озброєння: в НАТО озвучили цифри

Україна – НАТО. Фото: з відкритих джерел

Очікується, що пропозиція Єнса Столтенберга обговорюватиметься на зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у п'ятницю, 31 травня, в рамках дискусії щодо шляхів довгострокового забезпечення підтримки України.

"Ми повинні підтримувати нинішній рівень підтримки як мінімум, щоб забезпечити передбачуваність, якої потребує Україна, так довго, як це буде необхідно", — сказало Reuters джерело.

Варто зазначити, що раніше у ЗМІ фігурувало число 100 мільярдів євро військової допомоги Україні протягом п'яти років, тобто по 20 мільярдів євро щорічно.

Він пояснив, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії до України у лютому 2022 року члени Альянсу надавали Україні близько 40 мільярдів євро на рік.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг заявив, що складна ситуація на фронті в Україні викликана тим, що союзники з НАТО не виконали своїх обіцянок і не поставили Києву необхідне озброєння.

Генсек НАТО зазначив, що українці за військової підтримки союзників по НАТО звільнили 50% своєї території. Києву вдалося потопити багато російських кораблів у Чорному морі, відкрити коридор для експорту зерна та інших товарів, а також завдати тяжких втрат російським військам вторгнення.

При цьому він додав, що США витратили шість місяців на узгодження нового пакета допомоги, а європейські союзники, які обіцяли мільйон набоїв, так і не поставили Україні нічого схожого на таку кількість набоїв.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини