Головна Новини Світ НАТО США можуть втратити лідерство у «Рамштайні». Хто очолить рух із підтримки України
commentss НОВИНИ Всі новини

США можуть втратити лідерство у «Рамштайні». Хто очолить рух із підтримки України

НАТО може взяти на себе лідерську роль у Контактній групі з допомоги України в рамках формату «Рамштайн». Як відзначив генсек Йенс Столтенберг в коментарі «Громадському радіо», обговорення із цього приводу тривають

15 лютого 2024, 10:59
Поділіться публікацією:

Йенс Столтенберг підкреслив, що не хоче вдаватися у деталі обговорення.

США можуть втратити лідерство у «Рамштайні». Хто очолить рух із підтримки України

Йенс Столтенберг

"Ми не будемо вдаватися в подробиці дискусій всередині НАТО. Ми постійно обговорюємо багато питань, і хоча обговорювати різні питання добре, звітування про поточні дискусії ускладнить їх. Ми повідомимо світ, коли будуть ухвалені рішення",
— сказав генсек НАТО.

При цьому він підкреслив, на даний момент важливо те, що союзники НАТО надають підтримку Україні. За його словами, майже 100% військової підтримки надходить від союзників НАТО.

"Спосіб, у який ми організовуємо цю підтримку, не є найважливішим. Важливо те, що підтримка продовжує надходити"
, — підкреслив Йенс Столтенберг.

За його словами, станом на сьогодні продовжуються дискусії щодо найкращого способу організації підтримки України, щоб зробити її надійною, а також максимізувати стійкість і забезпечити найкращу можливу координацію.

"Проте прогнозувати результати цих дискусій ще зарано",
— підсумував генсек.

Нагадаємо, наразі лідерську роль у ведені засідань Контактної групи із допомоги Україні у форматі "Рамштайн" виконує глава Пентагону Ллойд Остін. Проте, як стало відомо, у нього діагностовано серйозне захворювання. Зокрема, через це останнє засідання групи 14 лютого відбулося в онлайн-форматі, а не очно, як планувалося раніше.

Окрім того, як передавав портал "Коментарі", на засіданні "Рамштайну" Ллойд Остін різко звернувся до кремлівського диктатора Володимира Путіна і повідомив, що попри очікування Росії країни Заходу і надалі будуть надавати Україні підтримку, щоби протистояти невмотивованій агресії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини