Головна Новини Світ НАТО США розглядали можливість відкликання запрошення України в НАТО: що розлютило Вашингтон
commentss НОВИНИ Всі новини

США розглядали можливість відкликання запрошення України в НАТО: що розлютило Вашингтон

Пост в соцмережах президента Володимира Зеленського, в якому він критикував країни Заходу за нерішучість, викликав невдоволення США

14 липня 2023, 10:18 comments9669
Поділіться публікацією:

Американська делегація на саміті НАТО у Вільнюсі цілком серйозно порушувала питання про відкликання запрошення України стати членом Альянсу. Причиною цього став пост у соцмережах президента Володимира Зеленського, в якому він критикував країни Заходу за нерішучість. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у матеріалі The Washington Post.

США розглядали можливість відкликання запрошення України в НАТО: що розлютило Вашингтон

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на джерела, зазначає, що пост президента України викликав здивування серед низки західних дипломатів. Тому було ухвалено рішення провести закриті консультації, щоб виробити, як має відповісти Альянс. Офіційні особи США виступили з пропозицією "про перегляд або закриття" питання із запрошенням України до НАТО.

"Дехто хотів прибрати посилання на "запрошення" або знайти інше місце для цього слова", — заявив один із неназваних дипломатів НАТО, який брав участь у переговорах.

У результаті після дискусій було ухвалено рішення не редагувати підсумковий текст, бо після редакції довелося б ще чекати якийсь час, доки не вийшла б нова редакція.

ЗМІ зазначає, що найбільше наполягали на тому, щоб не редагувати текст після поста українського президента президент Франції Еммануель Макрон, а також лідери країн Центральної Європи та Балтії.

Нагадаємо, у перший день саміту НАТО президент Володимир Зеленський досить емоційно звернувся до членів НАТО через їхню позицію щодо нашої країни. Оскільки Київ отримав повідомлення, що союзники у кулуарах обговорюють формулювання на саміті без України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Україна на саміті НАТО здобула максимум із можливого – у чому головний успіх. В ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню експерти детально проаналізували ситуацію, що склалася.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини