Головна Новини Світ НАТО Стало відомо, чи зможе Захід виграти війну на виснаження з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи зможе Захід виграти війну на виснаження з Росією

Захід не готовий до ведення війни на виснаження з Росією, про це в авторській статті для британського Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень повідомив колишній офіцер армії США, військовий аналітик Алекс Вершинін

20 березня 2024, 12:00
Поділіться публікацією:

За словами Алекса Вершиніна, якщо Захід допускає можливість того, що між ним та Росією може відбутися конфлікт, то має розуміти, що він передбачатиме боротьбу на виснаження, як ту, що зараз відбувається в Україні.

Стало відомо, чи зможе Захід виграти війну на виснаження з Росією

Військові НАТО

При цьому експерт додав, що війни на виснаження на відміну від воєн маневру, орієнтовані на силу, а не на завойовуванні місцевості. Якщо зосередитися лише на маневрах та витрачати для цього всі ресурси, то війна буде програною.

Вершинін додав, що Захід не готовий вести з Росією саме війну на виснаження, бо завжди надавав перевагу коротким війнам між професійними арміями, в яких переможець може отримати все. При цьому, додав експерт, на Заході вважать, що війн на виснаження необхідно уникати.

Окрім того, Вершинін вважає, що у веденні війни на виснаження важлива не якість, а кількість. За його словами, наприклад, НАТО дуже довго і надзвичайно ретельно готує своїх військових. У разі великих втрат, країни Альянсу не зможуть швидко їх замінити.

В той же час, відзначає експерт, у Радянському Союзі була інша модель, яку успадкувала і Росія, а саме: тотальний призов юнаків до лав збройних сил на строкову службу. За цей час вони отримують базові навики і стають напівготовим кадровим резервом на випадок війни. Така модель, додав Вершинін, є більш адаптованою до ведення широкомасштабних війн.

При цьому аналітик вважає, що більш оптимальною системою є суміш НАТІвської системи, та системи колишнього Радянського Союзу. Вона полягає в тому, що країни утримують професійні армії середнього розміру, проте мають велику масу призовників, які стануть доступними у разі необхідності проведення мобілізації.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку президента Польщі Анджея Дуди Росія може напасти на країни НАТО уже у 2026 році.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини