Головна Новини Світ НАТО Стало відомо, кого Байден вважає найкращим кандидатом на пост генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, кого Байден вважає найкращим кандидатом на пост генсека НАТО

Байден вважає Урсулу фон дер Ляйєн найкращим кандидатом на пост генсека НАТО

5 липня 2023, 07:30 comments1154
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає, що призначення президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн наступним генеральним секретарем НАТО було правильним рішенням. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Telegraph.

Стало відомо, кого Байден вважає найкращим кандидатом на пост генсека НАТО

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, після того, як Білий дім відмовив міністру оборони Великобританії Бену Уоллесу, президента Єврокомісії було обрано кандидатом США на пост генсека НАТО.

Повідомляється, що 4 липня союзники в НАТО домовилися про продовження на один рік – до осені 2024 року – повноважень Єнса Столтенберга, який обіймає посаду генерального секретаря Альянсу з жовтня 2014 року.

Наголошується, що лідери НАТО сподівалися досягти угоди щодо наступника Столтенберга наступного тижня на щорічному саміті у Вільнюсі, але не змогли домовитися про кандидата.

Джерело The Telegraph у НАТО повідомило, що президент США намагався переконати фон дер Ляйєн, яка раніше очолювала Міністерство оборони Німеччини, стати наступником Столтенберга на тлі побоювань, що відповідний кандидат не з'явиться протягом наступних 12 місяців.

Байден і фон дер Ляйєн встановили "міцний зв'язок" за останні роки, сприяючи тісним трансатлантичним зв'язкам по Китаю, Україні та клімату, повідомило друге джерело.

"Кажуть, що тепер вона (президент Єврокомісії – ред.) покладається на Вашингтон в отриманні розвідувальних даних, відмовляючись від інформації, яку їй передають європейські агенції, які неправильно оцінили вторгнення Росії до України", – пише газета.

Під час приватних розмов фон дер Ляйєн, повідомляє видання, сказала Байдену, що не зможе зайняти будь-яку посаду в НАТО, принаймні до наступного року.

Водночас, зазначає газета, стратеги Білого дому бачать можливість "перехопити її" після виборів до Європарламенту, які відбудуться наступного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорить новий заклик Зеленського до Байдена – на що розрахунок перед самітом НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини