Головна Новини Світ НАТО Столтенберг на пальцях пояснив, чому Україна має право та буде бити вглиб Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг на пальцях пояснив, чому Україна має право та буде бити вглиб Росії

Генсек НАТО назвав законні цілі для ударів ЗСУ по території РФ

17 вересня 2024, 16:30 comments3284
Поділіться публікацією:

В України єдиний спосіб захистити себе – розпочати бити вглиб Росії по військових базах, артилерії, ракетних установках і аеродромах, які росіяни використовують майже щодня для атак. Як інформує портал "Коментарі", про це в інтерв'ю американському журналу Foreign Policy заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг на пальцях пояснив, чому Україна має право та буде бити вглиб Росії

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Немає сумнівів, що Україна має право завдавати ударів по законних цілях на території Росії. Ми повинні пам'ятати, що це агресивна війна, яку Росія розв'язала проти свого сусіда, України. Це війна за вибором Росії. Це грубе порушення міжнародного права. Згідно з міжнародним правом, Україна має право на самооборону, а самооборона передбачає нанесення ударів по цілях на території агресора, яким у цьому випадку є Росія", — зазначив він.

Столтенберг додав, що виступає за послаблення обмежень на використання для ударів західної зброї.

Зазначимо, в цьому ж інтерв’ю генсек НАТО зазначив, що ядерна риторика Володимира Путіна, яку російський диктатор доволі часто використовує останнім часом, нерозважлива і доволі небезпечна.

"Він повинен знати, і ми ясно давали це зрозуміти знову і знову, що ядерну війну неможливо виграти і її не слід вести. Ми дуже уважно стежимо за тим, що робить Росія. Поки що ми не побачили жодних змін у їхній ядерній позиції, які б вимагали якихось змін із нашого боку", — акцентував Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг проаналізував успіхи України під час Курської операції і озвучив своє бачення щодо прориву російського кордону. Він наголосив, що, хоча партнери по НАТО надають військову підтримку, проте жодним чином не корегують плани України у війні, і всі рішення українське командування ухвалює без будь-яких впливів ззовні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини