Головна Новини Світ НАТО Столтенберг відповів на ядерну риторику Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг відповів на ядерну риторику Путіна

Генсек акцентував, що НАТО має право підтримувати Україну, не стаючи стороною конфлікту

17 вересня 2024, 13:26
Поділіться публікацією:

Ядерна риторика Володимира Путіна, яку російський диктатор доволі часто використовує останнім часом, нерозважлива і доволі небезпечна. Як інформує портал "Коментарі", таку заяву в інтерв’ю журналу "Foreign Policy" зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Столтенберг відповів на ядерну риторику Путіна

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Він повинен знати, і ми ясно давали це зрозуміти знову і знову, що ядерну війну неможливо виграти і її не слід вести. Ми дуже уважно стежимо за тим, що робить Росія. Поки що ми не побачили жодних змін у їхній ядерній позиції, які б вимагали якихось змін із нашого боку", — акцентував Столтенберг.

При цьому він додав, що Україну значно просунули на шляху до членства в НАТО.

Столтенберг як і раніше вважає, що шлях України до членства в Альянсі незворотній. Адже не може бути стабільності, миру і безпеки в Європі без миру і стабільності в Україні. І в довгостроковій перспективі не може бути миру і безпеки в Україні, якщо Україна не стане союзником НАТО. 

"Тому ми рухаємося вперед. Але, звісно, запрошення для України не може бути, поки всі союзники не погодяться. Для цього потрібен консенсус, а його в нас поки що немає", – зауважив Столтенберг.

Зазначимо, в цьому ж інтерв’ю Єнс Столтенберг проаналізував успіхи України під час Курської операції і озвучив своє бачення щодо прориву російського кордону. Він наголосив, що, хоча партнери по НАТО надають військову підтримку, проте жодним чином не корегують плани України у війні, і всі рішення українське командування ухвалює без будь-яких впливів ззовні.

"Союзники по НАТО і НАТО надають Україні безпрецедентну підтримку. Дев'яносто дев'ять відсотків військової підтримки надходить від союзників по НАТО і НАТО. І ми даємо їм поради. Ми навчаємо. Але ми не ведемо війну. Ми не командуємо українськими збройними силами. Ці важкі рішення мають ухвалювати самі українці", — прокоментував Єнс Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Трамп хотів вийти з НАТО під час свого президентства: Столтенберг уперше назвав причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини