Головна Новини Світ НАТО Столтенберг назвав дату можливого вступу двох країн до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав дату можливого вступу двох країн до НАТО

Генеральний секретар НАТО вважає, що вступ Швеції та Фінляндія може відбутись на наступному засіданні військового альянсу.

23 лютого 2023, 19:11
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, що очікує на вступ Швеції та Фінляндія у військовий альянс влітку цього року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Столтенберг назвав дату можливого вступу двох країн до НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Після російського вторгнення в Україну скандинавські країни, які не є членами НАТО почали активну співпрацю, аби вступити у військовий альянс. З 30 членів НАТО лише дві країни не схвали вступ Фінляндії та Швеції – Угорщина та Туреччина. Угорський уряд має на меті 1 березня оголосити про своє погодження на вступ скандинавських країн до НАТО.

Генсек НАТО мав зустріч з Реджепом Ердоганом та заявив, що відбулись значні зміни у позиції Туреччини.

"Я бачу прогрес. Моя мета полягає в тому, щоб і Фінляндія, і Швеція стали повноправними членами до саміту НАТО, який має відбутися в Литві 11-12 липня", — повідомляє слова генсека НАТО видання Reuters.

Проблеми зі вступом до НАТО виникли у Швеції. В січні ультраправі шведи спалили Коран біля турецького посольства в Стокгольмі. Такі дії викликали різку негативну реакцію Ердогана, який припинив переговори зі Швецією про її вступ до НАТО.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга на виступ президента Росії Володимира Путіна, який назвав Захід головною загрозою для існування Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали про те, що Єнс Столтенберг збирається піти з посади генсека НАТО. Європейські чиновники назвали найбільш імовірних кандидатур на посаду нового очільника військового альянсу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини