Головна Новини Світ НАТО Столтенберг збирається піти з посади генсека НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг збирається піти з посади генсека НАТО

Генсек НАТО Столтенберг не хоче продовжувати свій термін повноважень

12 лютого 2023, 12:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Єнс Столтенберг керує НАТО з жовтня 2014 року. Очікувалось, що через війну в Україні повноваження Столтенберга на посаді генерального секретаря будуть продовженні. Проте норвежець не збирається надалі очолювати НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Spiegel.

Столтенберг збирається піти з посади генсека НАТО

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

Останніми місяцями все більше обговорювалась кандидатура нового очільника НАТО, проте більшість експертів, політиків та членів військового альянсу сходились на думці, що повноваження Єнса Столтенберга на посаді будуть продовженні. Тепер стало відомо, що цього не буде.

"Він не має наміру домагатися подальшого продовження свого мандату", — заявила речниця генсека НАТО Оана Лунгеску.

Єнс Столтенберг очолює НАТО вже понад дев’ять років та тричі його мандат був продовжений. Останнього разу повноваження норвежця продовжили на рік, до 30 вересня 2023 року, це сталось в березні, після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Раніше ЗМІ повідомляли, що між 30-ма країнами НАТО існує неофіційна домовленість продовжити контракт Столтенберга до квітня 2024 року через загрозливий стан у світі. Власне, сам генсек НАТО Єнс Столтенберг хотів повернутись до Норвегії ще минулого року, де мав стати очільником центрального банку країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про можливих кандидатів на заміну для Єнса Столтенберга на посаді очільника НАТО.

Також "Коментарі" писали про новообраного чеського президента, який критикує позицію Заходу про можливу ескалацію НАТО з Російською Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини