Головна Новини Світ НАТО Столтенберг назвав нову причину, чому НАТО не дозволить Путіну перемогти в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав нову причину, чому НАТО не дозволить Путіну перемогти в Україні

Альянс "глибоко стурбований" можливістю підтримки Росією ракетної та ядерної програм Північної Кореї в обмін на отримання боєприпасів та іншої зброї від Пхеньяну

13 липня 2024, 16:15
Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс дуже тривожно ставиться до того, що співробітництво РФ і КНДР поглиблюється. У країн НАТО "немає сумнівів", що КНДР надає "значну військову підтримку" Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Kyodo News.

Столтенберг назвав нову причину, чому НАТО не дозволить Путіну перемогти в Україні

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Відповідаючи на питання щодо ролі Північної Кореї у війні в Україні, Столтенберг сказав, що "немає сумнівів", що КНДР надає "значну військову підтримку" Росії.

Відмовляючись оприлюднити конфіденційні розвіддані, він сказав, що "цілком ясно", що 32 члени Альянсу "глибоко стурбовані" можливістю підтримки Росією ракетної та ядерної програм Північної Кореї в обмін на отримання боєприпасів та іншої зброї від Пхеньяну.

Цитуючи фразу прем'єра Японії Фуміо Кісіди, яка часто вживається, про те, що "те, що відбувається в Україні сьогодні завтра може статися в Азії", він сказав: "В інтересах усіх нас не допустити перемоги Путіна в Україні".

Єнс Столтенберг підкреслив, що партнерство з Японією стало ще важливішим, особливо з огляду на те, що такий взаємозв'язок "був оголений" війною в Україні, "де Китай, Північна Корея, Іран дозволяють жорстоку загарбницьку війну Росії".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Північна Корея назвала декларацію саміту НАТО, в якій засуджується передача країною зброї Росії, "незаконним документом" і заявила про "готовність посилити рішучу стратегічну протидію США та Альянсу". Про це повідомило північнокорейське інформагентство KCNA із посиланням на заяву прес-секретаря МЗС КНДР.

У МЗС КНДР заявили, що ця декларація доводить, що "США і НАТО становлять серйозну загрозу глобальному миру та безпеці". Тому у відомстві країни рішуче засудили та відкинули "незаконний документ, який порушує законні права незалежних суверенних держав".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини