Головна Новини Світ НАТО Столтенберг пригрозив Китаю через його позицію щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг пригрозив Китаю через його позицію щодо війни в Україні

Генеральний секретар НАТО зробив різке зауваження Китаю через його підтримку Росії у війні проти України.

18 червня 2024, 08:44
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Генсек НАТО Єнс Столтенберг розповів, що Китай став одним головних технологічних постачальників Росії після її вторгнення в Україну. За словами очільника НАТО, через такі дії КНР Пекін може отримати серйозні наслідки.

Столтенберг пригрозив Китаю через його позицію щодо війни в Україні

Генсек НАТО Єнс Столтенберг. Фото з відкритих джерел

17 червня Єнс Столтенберг виступив у Центрі Вільсона у Вашингтоні, де зазначив, що за останні два роки Росія імпортувала з Китаю 90% мікроелектроніки. Крім того, КНР допомагає РФ у вдосконаленні російських супутників, які Москва може використовувати для війни в Україні.

"Пекін не може мати і те, й інше. У якийсь момент – якщо Китай не змінить курс – союзники мають змусити його заплатити. Мають бути наслідки", — пригрозив Столтенберг.

За словами генсека НАТО Пекін намагається підтримувати зв’язок з Заходом, однак допомагає Росії вести війну проти України.

"Загрози – не регіональні. Китай розпалює найбільший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, і в той же час він хоче підтримувати добрі відносини із Заходом", — заявив Столтенберг.

Крім проблем з підтримкою Росії, Столтенберг зауважив, що НАТО також бачить загрози Китаю та РФ у Індо-Тихоокеанському регіоні та Арктиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Столтенберг заявив про необхідність збільшити кількість ядерної зброї в Європі, як відповідь на агресивні дії РФ. У Росії одразу відреагували на слова генсека НАТО.

Також "Коментарі" писали про заяву генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, який вказав на невідкладне завдання альянсу. За його словами, основним питанням НАТО має стати підтримка та допомога Україні у війні проти Росії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини