Головна Новини Світ Росія У НАТО заговорили про плани щодо ядерної зброї в Європі: миттєво з’явилась реакція Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У НАТО заговорили про плани щодо ядерної зброї в Європі: миттєво з’явилась реакція Росії

У Росії відповіли на заяви Столтенберга про можливість країн НАТО збільшити ядерний арсенал у Європі та привести його в бойову готовність.

17 червня 2024, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг розповів, що між державами-членами альянсу ведуться переговори про збільшення кількості ядерної зброї в Європі. На ці повідомлення швидко відреагували в Росії.

У НАТО заговорили про плани щодо ядерної зброї в Європі: миттєво з’явилась реакція Росії

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Єнс Столтенберг повідомив про консультації, які ведуться між країнами НАТО щодо використання ядерного арсеналу як засобу стримування зростаючої загрози з боку Росії, Китаю та Північної Кореї. Генсек НАТО пояснив, що переговори спрямовані на розміщення більшої кількості ядерної зброї, а також її транспортування зі сховищ і приведення в бойову готовність.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував такі заяви вказавши, що слова Столтенберга несумісні з підсумковим комюніке Саміту миру, в якому зазначено, що будь-яка загроза або застосування ядерної зброї в контексті України є неприйнятним.

"Обговорення НАТО приведення в повну готовність ядерного арсеналу — чергове нагнітання напруженості", — заявив Пєсков.

Слова генсека НАТО також прокоментував директор Служби зовнішньої розвідки Росії Сергій Наришкін, який вважає, що Москва має поставитися до цих слів спокійно, адже слова Столтенберга нібито мають намір посіяти страх у Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник російської розвідки Сергій Наришкін пригрозив Україні гіршими умовами закінчення війни, якщо Київ не погодиться на ультиматум Путіна, який був озвучений російським диктатором перед Самітом миру.

Також "Коментарі" писали про реакцію Кремля на дії партнерів Росії, які вирішили підписати спільну заяву за підсумками Саміту миру у Швейцарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини