Головна Новини Світ НАТО Столтенберг розповів, хто захистить Литву, Латвію, Естонію та Польщу у разі нападу РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів, хто захистить Литву, Латвію, Естонію та Польщу у разі нападу РФ

Єнс Столтенберг підтвердив, що НАТО розробило плани з оборони у разі нападу Росії

13 липня 2023, 16:20 comments2289
Поділіться публікацією:

Після початку повномасштабної війни в Україні в НАТО цілком серйозно ставляться до можливого нападу російських військ на країни Східної Європи. Саме тому союзники вже розробили плани у разі нападу російських військ на країни Альянсу. План дій вийшов досить об'ємний – аж 4400 сторінок. Як передає портал "Коментарі", про це пише "BILD".

Столтенберг розповів, хто захистить Литву, Латвію, Естонію та Польщу у разі нападу РФ

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек НАТО Єнс Столтенберг підтвердив, що цей план є "найбільшим оборонним планом після закінчення Холодної війни". У Європі буде збільшено чисельність сил підвищеної бойової готовності до 300 тисяч солдатів та офіцерів.

Вже також відомо, які війська захищатимуть країни східної Європи у разі вторгнення росіян. У плані йдеться, що німецькі військові відбиватимуть атаки на Литву, канадські дадуть відсіч росіянам у Латвії, британці підставлять плече Естонії, американські військові не дозволять росіянам захопити Польщу.

Столтенберг повідомив, що зараз тривають консультації щодо створення другого штабу сухопутних сил НАТО у Вісбадені. Перший штаб знаходиться в Ізмірі, Туреччина. А ось найголовнішим логістичним вузлом буде Німеччина.

Вивчивши тактику росіян в Україні, подбали союзники також про безпеку важливих трубопроводів та інших комунікацій, де потенційно росіяни можуть потроїти диверсії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підсумки саміту НАТО, який 11-12 липня проходив у Вільнюсі, ще довго залишатимуться однією з топ-тем. Українська сторона, не отримавши запрошення до Альянсу з чітко окресленими термінами, шукає позитив у гарантіях безпеки від країн "Великої сімки" (G7). Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що вільнюський саміт Альянсу продемонстрував, наскільки російське повномасштабне вторгнення в Україну відкинуло цілі, заради яких, як стверджує Кремль, він розпочав війну (не допустити розширення НАТО). На думку CNN, американський президент Джо Байден зумів нагадати американцям, чому Вашингтон змушений і надалі витрачати мільярди доларів на підтримку України. Своїми оцінками саміту, який, на жаль, не зумів стати історичним, продовжують ділитися із виданням "Коментарі" експерти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини