Головна Новини Світ НАТО Столтенберг розповів, про що говоритимуть на саміті НАТО: як це стосується України
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг розповів, про що говоритимуть на саміті НАТО: як це стосується України

Генсек очікує нових оголошень про надання більшої військової підтримки Україні

19 червня 2024, 10:45
Поділіться публікацією:

Напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, який відбудеться 9-11 липня, союзники обговорюють та вирішують багато питань щодо України. Як передає портал "Коментарі", про це на прес-конференції з держсекретарем США Ентоні Блінкеном після зустрічі у Вашингтоні повідомив генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

Столтенберг розповів, про що говоритимуть на саміті НАТО: як це стосується України

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек НАТО розповів про узгоджений Альянсом план тренування та допомоги Україні в галузі безпеки. Він також додав, що очікує на нові оголошення про надання більшої військової підтримки Україні.

"Я впевнений, що ми також матимемо формулювання про те, що Україна стане членом Альянсу... Точні формулювання, про що саме ми домовимось, зараз обговорюються між членами НАТО, але я впевнений, що до саміту ми матимемо гарну домовленість про рішення", — висловився Єнс Столтенберг.

Генсек переконаний, що чим сильнішою буде підтримка з боку Альянсу і чим надійнішими будуть довгострокові зобов'язання перед Україною, тим швидше закінчиться війна.                                                                           

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг заявив, що так звані "мирні" пропозиції російського диктатора Володимира Путіна про припинення вогню в Україні, озвучені напередодні Глобального саміту світу, є спробою Москви переконати Київ практично капітулювати у війні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — генсек НАТО напередодні заявив, що Пекін намагається продемонструвати свою "нейтральність", а насправді підживлює війну Росії проти України. Китай знайшов, що відповісти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини