Головна Новини Світ НАТО Трамп хотів вийти з НАТО під час свого президентства: Столтенберг уперше назвав причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп хотів вийти з НАТО під час свого президентства: Столтенберг уперше назвав причину

Генсек Альянсу згадав про неприємний епізод саміту НАТО 2018 року

14 вересня 2024, 16:45 comments2454
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг, який незабаром покине свою посаду, визнав, що складним днем під час перебування на його посаді було 12 липня 2018 року, адже тодішній президент США Дональд Трамп всерйоз розглядав можливість виходу з НАТО. Як повідомляє портал "Коментарі", про це генсек сказав в інтерв'ю німецькій газеті FAZ.

Трамп хотів вийти з НАТО під час свого президентства: Столтенберг уперше назвав причину

Трамп та Столтенберг

"Звісно, саміт НАТО. Напередодні я снідав з президентом Трампом. Я очікував нормального сніданку, але потім зрозумів, що будуть проблеми. Вони стали очевидними на останній зустрічі, яку ми мали з Україною та Грузією. Президент Трамп трохи запізнився і одразу ж попросив мікрофон", — згадує генсек Альянсу.

За його словами, Трамп висловив категоричну незгоду з тим, що низка союзників витрачала недостатньо коштів на оборону.

Столтенбнерг розповів, що у нього тоді відбулася нетривала розмова з тодішнім канцлером Німеччини Ангелою Меркель. У результаті було ухвалено рішення перервати зустріч.

"Ми відправили дві країни-партнери та майже всіх радників, перш ніж продовжити зустріч. Коли ми залишилися віч-на-віч, Трамп дуже точно висловився про те, скільки кожен окремий союзник витрачає на оборону і наскільки він розчарований цим. Ми чули від наших друзів у Білому домі, що він розглядає можливість виходу з НАТО", — додає політик.

Коли журналіст поцікавився у Столтенберга, чи Трамп погрожував відкрито піти на такий крок, той відповів, що це було не прямо, проте тодішній лідер США чітко дав зрозуміти, що так далі продовжуватися не може.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Єнс Столтенберг заявив, що він все ще вірить у діалог із Росією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини