Головна Новини Світ НАТО Столтенберг вказав, що не так із «мирними пропозиціями» Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг вказав, що не так із «мирними пропозиціями» Путіна

«Мирний план» кремлівського диктатора Володимира Путіна насправді продукує ще більшу агресію, заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг

14 червня 2024, 16:22
Поділіться публікацією:

Нові вимоги російського диктатора Володимира Путіна щодо завершення війни в Україні свідчать про намір Росії посилювати агресію і розширювати окупацію українських територій. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі після дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів Альянсу.

Столтенберг вказав, що не так із «мирними пропозиціями» Путіна

Єнс Столтенберг

За його словами, це не Україна має відводити війська з української території, а Росія має вивести свої війська з окупованих українських земель.

Столтенберг підкреслив, що пропозиція Путіна насправді означає, що Росія прагне окупувати ще більше української землі — всі чотири області.

Як підкреслив генсек НАТО, такі заяви Путіна лише демонструють, що його пропозиція не зроблена у дусі доброї волі. За його словами, це пропозиція, яка фактично означає, що Росія повинна досягти військових успіхів і цілей, очікуючи, що Україна відмовиться від значно більшої частини своєї території, ніж Росія наразі здатна окупувати. Тому, підкреслив Столтенберг, мова не йде про мирну пропозицію, а про пропозицію більшої агресії і більшої окупації. Це показує, що мета Росії полягає у контролюванні України, заявив генсек НАТО.

Він зазначив, що саме це стало причиною початку війни Росією. За його словами, це є кричущим порушенням міжнародного права, і саме через це союзники НАТО підтримують Україну.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що кремлівський диктатор Володимир Путін озвучив свій "мирний план" і вимоги до України. Поміж іншого, він вимагає віддати РФ Донецьку, Луганську, Запорізьку, Херсонську області та Крим.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини