Головна Новини Світ НАТО Столтенберг закликає країни НАТО збільшити витрати на оборону: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг закликає країни НАТО збільшити витрати на оборону: у чому причина

Йєнс Столтенберг заявив, що на даний момент союзники вичерпали запаси, щоб мати можливість підтримати Україну

2 червня 2023, 10:27 comments2912
Поділіться публікацією:

Північноатлантичний альянс закликає країни-члени витрачати щонайменше 2% ВВП на оборону. Союзники НАТО повинні затвердити більше контрактів з оборонними підприємствами, щоб збільшити обсяги виробництва, адже їх запаси боєприпасів виснажуються. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на генсекретаря НАТО Єнса Столтенберга в інтерв'ю "Bloomberg".

Столтенберг закликає країни НАТО збільшити витрати на оборону: у чому причина

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Нам потрібно справді підписувати контракти, тому що тоді промисловість готова інвестувати та нарощувати виробництво", — заявив Столтенберг.

Генсек додав, що НАТО запросив представників оборонної промисловості приєднатися до зустрічі голів Міноборони у Брюсселі пізніше за цей місяць для сприяння контактам.

Єнс Столтенберг також висловив сподівання, що темі збільшення обсягів виробництва боєприпасів буде відведено велике значення під час найближчого саміту у Вільнюсі у липні.

Альянс також схвалив нові рекомендації щодо бойових боєприпасів, включаючи 155-мм артилерійські снаряди, щоб забезпечити країни великими запасами як для посилення підтримки України, так і для закриття інших оборонних питань.

"Наразі союзники вичерпали запаси, щоб мати можливість підтримати Україну — це нестабільний шлях, тому нам потрібно нарощувати виробництво, щоб виконати ці нові та більш амбітні цілі", — сказав Столтенберг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен не сумнівається, що Швеція незабаром може стати частиною НАТО. Заява зроблена на тлі нещодавньої телефонної розмови президента США Джо Байдена з переобраним президентом Туреччини – Реджепом Тайіпом Ердоганом. Імовірно, обговорювалася можливість продажу Анкарі нових американських винищувачів в обмін на відмову від блокування шведського просування в НАТО. Водночас євроатлантичні перспективи України залишаються туманними, хоч є певні очікування від саміту Альянсу у Вільнюсі, який відбудеться 11-12 липня. Чого очікувати від НАТО в найближчому майбутньому – як Швеції, так і Україні, а також Росії, яка відкрито називає Альянс своїм ворогом і навіть нібито саме з ним воює на території нашої країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини