Головна Новини Світ НАТО Столтенберг заспокоїв прогнозом щодо війни в Україні: на що РФ вже не здатна
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг заспокоїв прогнозом щодо війни в Україні: на що РФ вже не здатна

Генсек НАТО спрогнозував, що РФ продовжуватиме посилювати тиск на Україну, у тому числі завдаючи ударів з повітря

28 червня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що російські війська не здатні зробити "великий прорив" на полі бою в Україні і що Київ завдає тяжких втрат окупантам своїми ударами в глибину РФ і захоплених територій. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Telegraph.

Столтенберг заспокоїв прогнозом щодо війни в Україні: на що РФ вже не здатна

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Вони знову спробували розпочати наступ цієї весни та влітку, але поки досягли лише незначних успіхів", — заявив Столтенберг, маючи на увазі невпевнений наступ російської армії в Харківській області.

Генсек зазначив, що у союзників по НАТО немає "ніяких інших ознак або підстав вважати, що Росія має можливості і сили для здійснення великих проривів".

Генсек Північноатлантичного альянсу заявив, що Росія, швидше за все, "продовжуватиме наступати на передову" і завдавати авіаударів.

"Але ми побачили, що українці змогли утримати оборону", — сказав Єнс Столтенберг.

При цьому Столтенберг зазначив, що ЗСУ здатні не лише утримувати фронт, а й завдавати агресору великих збитків як в оборонних боях, так і вражаючи цілі в глибині РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна разом із партнерами має протягом кількох місяців розробити план дій за підсумками саміту миру у Швейцарії, який би змусив Російську Федерацію до миру. Про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільній конференції із президентом Євроради Шарлем Мішелем, відповідне повідомлення з'явилося у соцмережі Х.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Столтенберг розповів, про що говоритимуть на саміті НАТО: як це стосується України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини