Головна Новини Світ НАТО Столтенберг заявив, що він все ще вірить у діалог із Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг заявив, що він все ще вірить у діалог із Росією

Генсек НАТО назвав день вторгнення РФ в Україну своїм найгіршим днем

14 вересня 2024, 14:47
Поділіться публікацією:

Генсек НАТО Єнс Столтенберг зізнався, що, незважаючи на марні зусилля відмовити РФ від вторгнення в Україну, він, як і раніше, вірить у діалог, але "у поєднанні з обороною та стримуванням". Як передає портал "Коментарі", про це Єнс Столтенберг заявив в інтерв'ю німецькій газеті FAZ.

Столтенберг заявив, що він все ще вірить у діалог із Росією

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

"Ми повинні бути сильними, щоб вести змістовний діалог. Звичайно, місця для цього зараз набагато менші, майже немає в порівнянні з 2014 роком. Одним із моїх перших великих проектів на посаді Генерального секретаря була активізація Ради Росія-НАТО, яка тривалий час не збиралася. . Зрозуміло одне: щоб покласти край цій війні, у певний момент необхідно знову почати діалог з Росією.

Йєнс Столтенберг нагадав, що війна почалася не у 2022 році, а у 2014 році із захоплення Росією Криму та частини Донбасу. Після цього ситуація тривалий час залишалася незмінною, незважаючи на щоденні бої. Але навесні 2021 року раптово сталася значна присутність російських військ поблизу кордону з Україною.

За словами генсека, у НАТО не були впевнені, що це означає. Влітку частину військ знову вивели. Багато хто тоді вважав, що це були лише навчання, як заявили самі росіяни. Однак восени почали надходити докладніші розвідувальні звіти про можливості та наміри Росії знову атакувати Україну.

При цьому Столтенберг запевнив, що Альянс зробив усе можливе, щоб дипломатичним шляхом відмовити Росію від широкомасштабного вторгнення в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прорив українських військ у Курську область Росії є законним і підпадає під право Києва на самооборону. Таку заяву зробив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише "Reuters".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини