Головна Новини Світ НАТО Столтенберг знову заявив, що всі у НАТО підтримують вступ України, але є нюанс
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг знову заявив, що всі у НАТО підтримують вступ України, але є нюанс

Генсек НАТО зазначив, що ключове питання в тому, коли саме Україна приєднається до Альянсу

10 травня 2023, 09:17 comments1052
Поділіться публікацією:

Абсолютно всі члени НАТО згодні з майбутнім вступом України, але щодо конкретних часових рамок, коли це відбудеться, поки що сказати складно. Таких прогнозів ніхто не візьметься давати. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю The Washington Post зробив генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Йєнс Столтенберг.

Столтенберг знову заявив, що всі у НАТО підтримують вступ України, але є нюанс

Єнс Столтенберг. Фото: із відкритих джерел

Відповідаючи на запитання, яким може бути шлях до можливого членства України в НАТО, генсек зазначив, що "всі члени НАТО погоджуються з тим, що Україна стане членом Альянсу".

"Усі члени Альянсу згодні з тим, що Україна має право обирати свій власний шлях, що це рішення має приймати не Москва, а Київ. І... усі союзники погоджуються, що двері НАТО залишаються відчиненими", – наголосив Столтенберг.

Він додав, що головне питання в тому, що на сьогоднішній день немає конкретних дат, коли Україна приєднається до Альянсу.

Генсек нагадав, що Альянс допомагає Україні перейти від обладнання, доктрин та стандартів радянських часів до доктрин і стандартів НАТО, зробити українські Збройні сили оперативно сумісними з силами НАТО, а також "допомогти у подальшому реформуванні та модернізації їхніх оборонних інституцій та безпекових інститутів".

"Насущним завданням зараз є забезпечення перемоги України як суверенної, незалежної держави, тому що якщо Україна не переможе, то не буде що й обговорювати", – вважає Столтенберг.

Зазначимо, водночас міністр оборони України Олексій Резніков назвав сім очікувань від липневого саміту НАТО , який відбудеться у Вільнюсі. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому порталу оцінили євроатлантичні перспективи нашої країни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — яка загроза нависла над Росією — як розуміти заяви Пригожина та ситуацію в Бахмуті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини