Головна Новини Світ НАТО Столтенберг зробив нову заяву про рішення, які ухвалить НАТО щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг зробив нову заяву про рішення, які ухвалить НАТО щодо України

Столтенберг заявив, що рішення, які будуть ухвалені у Вільнюсі, наблизять Україну до НАТО

19 червня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:

Рішення, які країни-члени НАТО ухвалять на саміті у Вільнюсі, наблизять Україну до Альянсу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив генсек НАТО Єнс Столтенберг під час переговорів із канцлером Німеччини Олафом Шольцем.

Столтенберг зробив нову заяву про рішення, які ухвалить НАТО щодо України

Єнс Столтенберг. Фото: з відкритих джерел

Генсек Альянсу зазначив, що Вільнюський саміт у липні викладе бачення майбутнього України як незалежного, демократичного члена євроатлантичної родини.

На саміті члени Альянсу обговорюватимуть прагнення України до членства. Союзники працюють над багаторічним пакетом допомоги для України, а також створенням нової Ради Україна-НАТО для проведення спільних консультацій з питань безпеки, що становлять взаємний інтерес.

"Рішення, які ми ухвалимо у Вільнюсі, наблизять Україну до НАТО", — додав він.

За словами Столтенберга, наразі світ стикається із найскладнішим безпековим середовищем за покоління через повномасштабну агресію Росії проти України.

"Україна має право звільнити свою землю. І зараз йде контрнаступ. Чим більше землі зможуть звільнити українці, тим сильнішою буде їхня сторона за столом переговорів", — наголосив він.

Столтенберг наголосив, що всі хочуть, щоб ця війна закінчилася. Водночас справедливий мир не може означати заморожування конфлікту та ухвалення угоди, продиктованої Росією.

НАТО не є стороною конфлікту, але підтримує право України на самооборону, закріплене у Статуті ООН.

Читайте також на порталі "Коментарі" — з наближенням саміту НАТО у Вільнюсі, який намічено на 11-12 липня, дедалі більше актуалізується тема євроатлантичної інтеграції не лише Швеції, а й України. Не виключено, що на цій зустрічі може бути ухвалено рішення щодо гарантій безпеки України до вступу до НАТО, а також про те, що наша країна може стати членом Альянсу без ПДЧ. Ну, а у російської верхівки з цього приводу – традиційна істерика та потік нових абсурдних заяв, реченням яких останніми роками став заступник голови Ради безпеки, екс-президент РФ Дмитро Медведєв. Що, найімовірніше, відбудеться на саміті, чому це важливо не лише для України? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини