Головна Новини Світ НАТО Світові лідери реагують на вступ Фінляндії до НАТО: Байден, Шольц, Сунак, Зеленський та інші
commentss НОВИНИ Всі новини

Світові лідери реагують на вступ Фінляндії до НАТО: Байден, Шольц, Сунак, Зеленський та інші

Байден, Сунак, Шольц, Столтенберг та інші світові лідери відреагували на вступ Фінляндії до НАТО

4 квітня 2023, 17:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Рішення змінити свій нейтральний статус скандинавська країна прийняла після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У травні 2022 Фінляндія подала заявку на вступ до військового альянсу, а 4 квітня 2023 року офіційно стала 31 членом НАТО. Лідери світу відреагували на таку подію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter політиків.

Світові лідери реагують на вступ Фінляндії до НАТО: Байден, Шольц, Сунак, Зеленський та інші

Генсек НАТО Єнс Столтенберг та прем'єр-міністр Фінляндії Санна Марін. Фото з відкритих джерел

Західні політики радісно сприйняли вступ Фінляндії до НАТО називаючи це історичним моментом. Президент США Джо Байден нагадав, що Фінляндія приєдналась до Альянсу у його 74 річницю.

"Сімдесят чотири роки тому, коли Сполучені Штати та 11 інших країн об’єдналися, щоб створити Організацію Північноатлантичного договору — президент Трумен сказав: "Якщо в майбутньому є щось неминуче, то це воля люди світу за свободу і мир". Сьогодні ця воля сильніша, ніж будь-коли, після приєднання Фінляндії до НАТО", — повідомляє Байден.

Відреагував на вступ до НАТО і прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

"Ласкаво просимо Фінляндію до НАТО. Це історичний день для вас і для нашого альянсу. Це крок, який робить кожного з нас безпечнішим", — пише Сунак.

Іншим європейським політиком, який висловив привітання був канцлер Німеччини Олаф Шольц, який сказав, що НАТО отримало сильного друга.

"Це гарна новина і перемога трансатлантичної безпеки. Завдяки Фінляндії наш оборонний альянс отримав сильного друга", — пише Шольц та нагадує, що інша скандинавська країна Швеція має повну підтримку Німеччини.

Також з’явилась реакція генсека НАТО Єнса Столтенберга, який повідомив, що план Путіна провалився.

"Президент Путін хотів зачинити двері НАТО. Сьогодні ми показуємо світові, що ці дії провалилися, що агресія і залякування не працюють. Замість зменшення НАТО він досяг протилежного. Фінляндія тепер має найсильніших друзів і союзників у світі", — повідомив Столтенберг.

Фінляндію зі вступом до НАТО привітав також президент України Володимир Зеленський.

"Я щиро вітаю Фінляндію та президента Саулі Нііністе зі вступом до НАТО з 74-ю річницею його заснування. В умовах російської агресії альянс став єдиною дієвою гарантією безпеки в регіоні. Ми очікуємо, що Вільнюський саміт НАТО наблизить Україну до нашої євроатлантичної мети", — написав у Twitter Зеленський.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на вступ Фінляндії відреагували в Кремлі.

Також "Коментарі" писали про реакцію МЗС України на нового члена НАТО



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини