Головна Новини Світ НАТО Третя світова може вибухнути у будь-який момент: в НАТО зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Третя світова може вибухнути у будь-який момент: в НАТО зробили тривожну заяву

Захід має кардинально переглянути свої підходи до військового планування, каже Роб Бауер

17 січня 2024, 22:10
Поділіться публікацією:

Представники західного світу  мають усвідомлювати, що  епоха відносного миру і стабільності підійшла до кінця і розпочались непередбачувані часи. Про це заявляє очільник  Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер, виступивши під. час засідання вищого керівництва альянсу. Його слова  оприлюднив  Independent.

Третя світова може вибухнути у будь-який момент: в НАТО зробили тривожну заяву

Адмірал Роб Бауер (фото з відкритих джерел)

Як стверджує адмірал,  до протидії глобальним загрозам представники Заходу  мають залучити все суспільство загалом.

"Нам потрібні державні та приватні актори, щоб змінити своє мислення з епохи, коли все можна було планувати, передбачити, контролювати та зосереджуватись на ефективності, до епохи, коли все може статися у будь-який момент. Епохи, коли ми маємо очікувати несподіваного", — зазначив Бауер і закликає почати військову трансформацію НАТО.

Ще адмірал  закликає  політичних лідерів та військових  керівників  країн Заходу  кардинально  поміняти свої підходи  щодо надання військової допомоги Україні. 

"Ця війна ніколи не була пов’язана з реальною загрозою безпеці Росії з боку України чи НАТО. Ця війна полягає в тому, що Росія боїться чогось набагато могутнішого, ніж будь-яка фізична зброя на землі, — демократії. Якщо люди в Україні можуть мати демократичні права, то люди в Росії незабаром теж їх прагнутимуть", – підсумував Бауер.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Польщі розповів, чи може Україна стати членом НАТО під час війни. Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вступ України до НАТО під час війни є неможливим, однак польський лідер наполіг на необхідності почати процедури, які передуватимуть цьому якомога швидше.

Володимир Зеленський та Анджей Дуда провели спільну зустріч у Давосі, де обговорили питання майбутньої співпраці, зокрема і вступу України до НАТО. За підсумками зустрічі Дуда наполіг, що Україна "має прагнути до повноправного членства в НАТО" та вказав, що сам альянс також має підтримати український народ у русі до спільного воєнного союзу. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини