Головна Новини Світ НАТО У Байдена зізналися, чому не могли допустити, щоб Україна отримала запрошення до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Байдена зізналися, чому не могли допустити, щоб Україна отримала запрошення до НАТО

Радник президента США Салліван заявив, що НАТО опиниться у стані війни з Росією, якщо Україна вступить зараз

12 липня 2023, 17:30
Поділіться публікацією:

Якби НАТО прямо запросило Україну приєднатися до Альянсу, то цим виявилося б за крок від відкритої війни з РФ. Саме тому приєднання України зараз до НАТО неможливе. До того ж, Київ має виконати ще низку важливих реформ, перш ніж отримати повноправне місце серед усіх країн-членів блоку. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван, пише CNN.

У Байдена зізналися, чому не могли допустити, щоб Україна отримала запрошення до НАТО

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Альянс в один голос сказав вчора ввечері, що ми з нетерпінням чекаємо майбутнього з Україною в НАТО. Ми будемо працювати з Україною на шляху до НАТО. Але сьогодні ми не готові запросити Україну. У президента Зеленського, очевидно, була інша думка з цього приводу. Але сьогодні президент Байден буде з ним прямолінійний, як він був під час кожної телефонної розмови і зустрічі, які в них були, викладаючи свої доводи, викладаючи свої думки, а потім уважно слухаючи те, що говорить президент Зеленський", — сказав Салліван.

На питання про те, які конкретні реформи необхідно провести Україні, Салліван вказав, що м'яч знаходиться на боці України в рамках процесу щорічної національної програми в НАТО. Але додав, що альянс і Україна "зроблять особливий акцент на швидкому просуванні в певних областях, щоб підвищити стійкість української демократії".

Говорячи про терміни закінчення війни Салліван сказав, що розуміє бажання України стати членом НАТО "якомога швидше", але зазначив, що ситуація "динамічна".

"НАТО має бути в змозі зберігати гнучкість — тісно співпрацюючи з Україною на своєму шляху, щоб визначити, коли в майбутньому має сенс їх прийняти", — сказав він.

Читайте також на порталі "Коментарі" – розчарування чи успіх – що отримала Україна від першого дня саміту НАТО. Експерти детально проаналізували ситуацію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини