Головна Новини Світ НАТО У Білому домі розповіли на скільки можливий вступ України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Білому домі розповіли на скільки можливий вступ України до НАТО

Представник Білого дому пояснив, чому вступ України до НАТО сьогодні є малоймовірним.

11 липня 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

За словами координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі, Україна має виконати ряд вимог, щоб стати членом НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

У Білому домі розповіли на скільки можливий вступ України до НАТО

Представник Білого дому Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Джон Кірбі вказує, що Україна здійснює певні зміни у верховенстві права, проводить політичні реформи, навіть, попри війну. Таким чином представник Білого дому запевняє, що у майбутньому Україна зможе приєднатись до військового альянсу.

"Ми віримо, що НАТО – це майбутнє України. Я маю на увазі те, про що альянс домовився ще в 2008 році", — говорить Джон Кірбі.

Попри це Кірбі вказує, що членство України у НАТО сьогодні практично неможливе через війну з Росією.

"Звичайно, вони зараз воюють. Отже, членство в НАТО в найближчому майбутньому малоймовірне, оскільки це призведе до війни НАТО з Росією", — сказав Кірбі.

Нагадаємо, що за день до саміту НАТО у Вільнюсі керівник МЗС України Дмитро Кулеба закликав Захід не робити помилку 2008 року, коли військовий альянс не дав чітких гарантій Україні та Грузії щодо вступу в альянс. Невдовзі Росія безперешкодно напала на Грузію, а потім і Україну.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Володимир Зеленський різко висловився щодо останніх змін на саміті НАТО: безпрецедентно й абсурдно.

Також "Коментарі" писали про реакцію Північної Кореї, яка назвала рішення США щодо України злочинним актом. А прем’єр-міністр Камбоджі просить "пожаліти український" народ та не використовувати касетні боєприпаси. Український посол також відреагував на заяви щодо касетних бомб та вказав, що Україна не хотіла б використовувати цю зброю на своїй території.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини