Головна Новини Світ Азія Північна Корея назвала рішення США щодо України злочинним актом
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея назвала рішення США щодо України злочинним актом

У КНДР різко критикують Сполучені Штати за постачання в Україну касетних боєприпасів.

11 липня 2023, 15:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Північна Корея відреагувала на рішення Сполучених Штатів відправити до України нове озброєння – касетні боєприпаси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Північна Корея назвала рішення США щодо України злочинним актом

Міністерка МЗС КНДР Чхве Сон Хуей. Фото з відкритих джерел

Міністрка закордонних справ Північної Кореї Чхве Сон Хуей прокоментувала касетні боєприпаси, які США нададуть Україні для боротьби проти російських окупантів.

"Я, від імені уряду КНДР, рішуче засуджую рішення США пропонувати Україні зброю масового знищення як небезпечний кримінальний акт, що принести нове лихо у світ. Ми рішуче вимагає від США негайного скасування цього рішення", — сказала пані Чхве Сон Хуей.

Очільник міністерства закордонних справ КНДР також розкритикувала Сполучені Штати зазначивши, що ця країна є "руйнівником миру".

"США зробили дуже небезпечний вибір... який знову виявляє їх справжнє обличчя їх, як руйнівника миру, агресії та різанини, як їхньої національної політики та способу існування", – заявила міністерка МЗС КНДР.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світових лідерів на рішення США надати Україні касетні бомби для боротьби з Росією. Німеччина та Великобританія висловилась проти відправки касетних боєприпасів до України, однак заявили, що не перешкоджатимуть такому рішенню США. Китай заявив, що ставитися стримано та обережно до кроку США щодо касетних боєприпасів. А лідер Камбоджі просить "пожаліти український" народ та не використовувати касетні боєприпаси.

Також "Коментарі" писали, що Північна Корея повідомила про свій "найбільший провал" цього року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини