Головна Новини Світ НАТО США відреагували на різкі заяви Зеленського щодо саміту НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

США відреагували на різкі заяви Зеленського щодо саміту НАТО

Представник США відповів на слова президента України Володимира Зеленського, який назвав останні зміни на саміті НАТО "безпрецедентними та абсурдними".

11 липня 2023, 17:10 comments7608
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на повідомлення, що на саміті НАТО у Вільнюсі відбуваються нові обговорення формулювань щодо членства України у військовому альянсі. На слова Зеленського відповів координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

США відреагували на різкі заяви Зеленського щодо саміту НАТО

Представник Білого дому Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський сповістив, що українська делегація перебуває на пів шляху до Литви і отримала сигнали про зміну в документі щодо запрошення України до НАТО. Зеленський називає такі дії "безпрецедентними та абсурдними", наголошуючи, що у документі немає жодних часових рамок щодо членства України у НАТО.

Американський високопосадовець Джон Кірбі прокоментував заяви президента України.

"Так, є розчарування, є бажання швидко закінчити цю війну, і все це ми розуміємо", — сказав Кірбі та додав, що "звичайно, ми поділяємо багато з цих занепокоєнь".

Нагадаємо, що Зеленський назвав останні дії НАТО такими, що залишають можливість для майбутніх торгів та переговорів з Росією щодо українського членства в альянсі. На думку президента України таким чином це буде мотивувати Росію й надалі здійснювати агресивні дії та терор. Зеленський вважає, що НАТО показало слабкість перед Путіним.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білому домі розповіли на скільки можливий вступ України до НАТО.

Також "Коментарі" писали про президента Польщі Анджея Дуду, який повідомив, за яких умов його країна введе свої війська в Україну.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини