Головна Новини Світ НАТО У Чехії заговорили про війну між НАТО та Росією: як будуть воювати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії заговорили про війну між НАТО та Росією: як будуть воювати

Карел Ржехка заявив про ймовірність війни між Росією і НАТО

29 травня 2023, 16:38 comments1110
Поділіться публікацією:

У Чехії заговорили про ймовірність війни між Росією і НАТО. Таку заяву зробив начальник Генерального штабу Чехії Карел Ржехка, пише Novinkу.

У Чехії заговорили про війну між НАТО та Росією: як будуть воювати

Начальник Генерального штабу Чехії Карел Ржехка (фото з відкритих джерел)

Військовий розповів, що у його країні збройні сили вже почали готуватися до потенційного інтенсивного конфлікту, адже "Росія зараз перебуває на траєкторії конфлікту з Альянсом".

"Війна між Росією і Північноатлантичним альянсом, яка є найгіршим сценарієм для нас, не є неможливою, вона можлива", — сказав він.

Окрім цього, він нагадав, що Чехія є членом НАТО. Тож членство має свої переваги та певні обов'язки.

"Якщо почнеться війна, велика кількість чеських солдатів приєднається до бойових дій відповідно до планів Альянсу", — додав він.

Він заявив, що  у такому випадку Чехія візьме до уваги досвід війни Росії проти України, аби зміцнити нацбезпеку і подолати залежність від постачання енергоносіїв Росії.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що президент Чехії застеріг Україну від поспішного рішення щодо контрнаступу. Чеський президент Петр Павел  під час свого візиту застеріг керівництво України від прийняття поспішних рішень щодо контрнаступу. Видання пише, що під час зустрічі з президентом  Зеленським та прем'єр-міністром Шмигалем Павел сказав, що Україна більше не має того елементу несподіванки, який допоміг на Харківському та Херсонському напрямку у 2022 році. Павел сказав, що Зеленський попросив його та його словацьку колегу Зузану Чапутову, щоб їхні країни озброїли по одній українській механізованій бригаді перед довгоочікуваним контрнаступом. Чеський президент розповів, що закликав Шмигаля не "підштовхувати Зеленського до більш швидкого темпу до того, як Україна буде повністю готова".

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини