Головна Новини Світ НАТО У Франції назвали єдину людину від якої залежить запрошення України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції назвали єдину людину від якої залежить запрошення України в НАТО

Очільник Міноборони Франції пояснив, від чого залежить членство України в НАТО.

20 жовтня 2024, 23:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що запрошення України до НАТО залежить від виборів у США. За його словами, саме від результатів того, яка адміністрація буде у Білому домі стане відомо, чи наблизиться Україна до членства в Альянсі.

У Франції назвали єдину людину від якої залежить запрошення України в НАТО

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню. Фото: Gonzalo Fuentes / Reuters

Себастьян Лекорню в інтерв’ю La Tribune прокоментував можливість членства України в НАТО та запрошення, як черговий крок до зближення Києва з Альянсом. За його словами, Франція не проти запрошення України до НАТО, але все залежить від виборів у США.

"Все залежить від того, яка адміністрація знаходиться у Білому домі. Ми у Франції в принципі не проти. Але ми також маємо бути новаторами", — сказав Лекорню.

За його словами, навіть, якщо в якийсь момент буде досягнуто припинення вогню, це не означатиме, що Росія знову не здійснить напад на Україну.

Також Себастьян Лекорню прокоментував план перемоги від Зеленського вказавши, що деякі аспекти плану цікаві та заслуговують на те, щоб з ним працювати. За словами міністра оборони Франції, представлений план свідчить про підготовку України до мирних переговорів, і міжнародні партнери мають допомогти Києву бути сильним під час домовленостей.

"Ми маємо пам'ятати про одне питання: які гарантії безпеки ми можемо запропонувати Україні? Звичайно, це членство в НАТО, але ми також можемо зробити все можливе, щоб допомогти Україні створити сильну армію, здатну стримувати Росію у довгостроковій перспективі", — додав він.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО назвали один з пунктів плану перемоги "шкідливим".

Також "Коментарі" писали про прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, який активно протестує проти членства України в НАТО.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини